dagarna går

nu har jag varit hemma ett tag och sakta men säkert börja nya rutiner att ramla på plats. första tiden var det ju jul- och nyårshelger så då var maken ledig, efter det blev han sjuk oh blev hemma ännu lite längre. två-tre gånger i veckan har jag fysik-och arbetsterapi. numera åker jag taxi dit och hem. hemtjänsten (tidig hemgång-teamet hjälper mig på och av mes ytterkläderna. övriga dagar har jag egen träning med promenad ute. då har jag sällskap av hemtjänsten. ca 500 m är promenaden och det går bättre och bättre. nu har jag även fått köpt bra skor. kan av förklarliga skäl inte använda broddar men fick tag på skor som var bra vid halka.i veckan hann jag även med ett besök hos tandläkaren.

Jul innebar som vanligt fullt hus(i år med  8 människor och 7 hundar) och familjen gjorde sitt yttersta för att alla traditioner skulle vara med. det var lite jobbigt att inte kunna hjälpa till men julen 2019 får det bli revansch.

det blev julsmörgås ill lunch och fullt julbord på kvällen.

nyår kom makens sydafrikanske kusin med familj hit. och även den blev trevlig .extra skönt att jag orkade vara med. jag försökte vila när jag kunde.i och med att det var Atsras första nyår visste vi inte hur hon skulle reagera på fyrverkeri men det gick bra!

Förra helgen var det 50-årskalas för fina vännen. Även det gick bra. de hade ordnat med ett. rum som jag kunde gå och vila i. så kul att få klä upp sig och känna sig lite vanlig en stund. extra rolig att maken och jag öppnade dansgolvet. Man kan det man vill!

Ska försöka skriva hr lite oftare och mer regelbundet nu. lite mer som en dagbok.

Den här helgen är mellandottern här med sin sambo och fästman. (ja, fästman- det planeras bröllop !)

igår blev det därför lunch på Sundsby Säteri och sedan lite shopping. behövde byxor. Kan ff inte använda jeans utan det behöver vara byxor som är lätta att dra upp som inte behöver knäppas med knapp eller dragkedja.

idag blir det lite förlovningsmiddag .-) men jag är bara gäst.

Har som mål att ha något roligt planerat varje vecka nu…

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s