Ett halvår i taget!

Det känns som att båtsäsongen tog slut väldigt abrupt i och med att vi kom hem från vår seglingssemester. Sedan dess har vi inte varit ute med Aquelina en enda gång och nu börjar det både ta slut på helger och bli kallare ute. Som den ständige optimist jag ändå vill påstå att jag är (oftast) hoppas jag dock på både kommande helg och möjligen även helgen därpå. Visst, det är oktober då men vadå? Vattnet är inte sådär fruktansvärt kallt än så riktigt kallt blir det nog inte inne i båten och värmaren har ju hittills alltid gått som en klocka så varför skulle den ge upp nu liksom? I och för sig finns det ett problem med värmaren och det är att utblåset i akterkabinen, där maken och jag sover, är precis vid makens fötter. Problem med värmaren förresten? Kanske mer problem med maken då eftersom han gör en tunnel med sitt täcke över utblåset och på så sätt får in all varmluft under sitt eget täcke… Hm…

Maken ser inte problemet utan tycker att jag kan krypa in under hans täcke… Jag tycker han kan låta bli att göra tunneln över utblåset istället… Vi löser nog det – OM vi kommer ut förstås.

Skulle det nu inte bli väder för segling till helgen blir det nog tömning av båten istället. Det är mycket som ska fraktas hem. Mat, kläder, dynor, handdukar, lakan, täcken, skor, kuddar, segel, och massor av annat som på något underligt sätt nu ska förvaras iland hemma hos oss. Garaget fylls, klädkammare fylls, skafferiet fylls på för att vi sedan om ungefär ett halvår ska börja flytta ut allt i båten igen. Den flytten är alltid mycket roligare.

När väl båten är på land väntar ett halvår av längtan men också av minnen från vad vi gjorde under föregående seglingssäsong och planerandet för kommande säsong. Det är riktigt roligt det! Gissar jag nu kommer planerna att innehålla mycket segling i Danmark igen.

2 reaktioner till “Ett halvår i taget!

 1. …och vem av oss är det som alltid skall ligga med fötterna utanför täcket och får spader om man råkar täcka över en tå..

  Vad skulle Du med en varmluftstunnel till?

  Jag gör det ju bara för att vara snäll mot Dig, jag avskyr den värme som uppstår i min säng..
  🙂

  //Maken

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s