Från Slussen till Fiskebäckskil

Vi vaknade på Slussen till en klarblå himmel och strålande sol. Andra dagen med Systeryster och hennes familj började bra den med. Varken regn eller kyla så långt ögat kunde nå.

20110721-190049.jpg

Siktet idag var inställt på Fiskebäckskil via Nordströmmarna. På vägen passade vi på att bada från båten och DET var det några som aldrig hade gjort tidigare. Sintra och systerdottern stod kvar i sittbrunnen och höll ställningarna 🙂

20110721-190428.jpg

Idag fick vi klart för oss varför det kallas ”strömmarna”. Det var duktigt strömt och Aquelina rörde sig som en tvål i en tvålkopp emellanåt… Tur att vi hade hjälp med att styra.

20110721-191331.jpg

Alldeles vid utloppet mot Gullmar’n passerade vi under Skaftöbron. På de nya sjökorten för i år har de sänkt seglingsfri höjd så egentligen borde vi inte komma under. Som tur är vet vi att vi kommer under sedan tidigare men för säkerhetsskull ställde vi spejare på däck och vi fick klartecken att passera under.

20110721-191207.jpg

Framme i Fiskebäckskil fick vi plats mellan bommar och våra gäster hade inga problem med att förstå varför vi gillar att gå hit.

Nu har vi det jättebra – igen!

En reaktion till “Från Slussen till Fiskebäckskil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s