Bilder från Tjörn Runt 2014

Det där med att vakna i båten dagen som Tjörn Runt går av stapeln har nästan blivit en tradition och i år var inget undantag. Innan vi påbörjade dagens åtaganden tog vi den obligatoriska promenaden på bryggorna och man kan inte säga annat än att det är ”stämning”. Riktigt go sådan. Det enda det inte var – var vind… Vind är väldigt bra att ha vid Tjörn Runt.

1 2

På väg mot starten i Skåpesund lyckades jag hitta (och fånga på bild) fjolårsvinnaren på korta banan. Det är den lilla träbåten i mitten på bilden. Vid tävlingens slut visade den sig stå som vinnare i år igen.

3

I startområdet var det faktiskt lite mer vind och det stod sig resten av dagen. Prognosen hade annars sagt runt 2 m/s och det är ganska mycket för lite. Då tar det typ väldigt lång tid att ta sig runt Tjörn. Här är det en av de tidigare starterna. När de mindre båtarna startade var jag längre ut i Stigfjorden.

4

Att vara på vattnet och kunna se de tävlande båtarna är riktigt roligt och det ser ut som om de som tävlar också har kul. Även om det är på fullt allvar för vissa och mer på kul för andra.

5 6 7 8ac3

Vid Marstrand fångade vi upp några av båtarna som seglade den långa banan.

9

När det sedan blev undanvindssegling fylldes vattnen runt Tjörn med färgglada segel och även om det ett litet tag verkade som om vinden skulle dö ut höll den sig och det blev fin segling hela vägen in i mål för alla tror jag.

10 11 14

I och med att Tjörn Runt även i år seglades ”åt andra” hållet gick upploppet under Tjörnbron och det var fullt med åskådare som kunde se målrakan.

12 14 15 16

Jag tog 1124 bilder under dagen och har nu kommit så långt som att minska ner dem till ca 350. Idag fortsätter arbetet med att krympa mängden bilder till runt 200 och det är inte lätt kan jag säga… ytterligare 150 bilder ska slängas.

Till nästa år hoppas jag ha ett annat objektiv. Det står rätt högt upp på önskelistan efter lördagen.

En reaktion till “Bilder från Tjörn Runt 2014

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s