J*^€igt förbannad blev jag

Visst, vi har en segelbåt och den kan man komma framåt i utan motor. Men – med vår båt händer inte särskilt mycket när det blåser typ ingenting. Att ha en bra motor i båten är då bra att ha och vår motor drivs av diesel. När vi kom hem efter att ha varit ute med båten förra helgen hade vi halv tank kvar. Ca 75 liter. Det fanns inte i vår värld att vi borde ha kollat igen innan vi lämnade hamn idag. Det borde vi ha gjort.

I höjd med Hermanöviken dog motorn. Dog helt. Givetvis på det smalaste stället också. Någon dj**el hade slangat vår diesel i hemmahamnen. Vi hade tur och fick bogsering till Gullholmen men satan vad arg jag var. Ja, inte på dem som bogserades oss utan på dem som inte kan skillnaden på mitt och ditt….

IMG_9956.JPG
Vi lade till på utsidan och ringde Sjöräddningen där vi givetvis är medlemmar. Tack vare det fick vi hjälp och bara en liten stund senare dök de upp med en dunk diesel åt oss. Helt klart värt varenda öre i medlemsavgift. Och jo, dieseln får vi betala för. Det kommer en räkning på den. Den som blev stulen får det bli polisanmälan på….

IMG_9957.JPG
Men – inte allt för mycket senare dök Fitterbittan upp, dejten, och resten av dagen/kvällen var jag allt annat än arg. Möjligen lite på myggen. För jösses vad mycket mygg det var.

IMG_9958.JPG
Lite rosé, lite grill och massor av elaka påhopp (och skratt) senare känns det nog ändå lite som sommar och semester igen. Det gillar vi!

3 reaktioner till “J*^€igt förbannad blev jag

  1. Nej, vad trist. Och vad arg man blir.

    Älskar dina bilder och beskrivningar av båtlivet. För mig är det ett skräckscenario men jag skulle verkligen vilja tycka om det. I nästa liv? 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s