Det var nästan så att vi blåste bort

Vi väntar och väntar på finvädret. Det där som aldrig verkar komma. Eller det kommer till ostkusten men inte hit. Istället stormar det massor. Inte för att det gjorde oss så mycket. Vi valde att bryggsegla i helgen och vi hann vända båten innan det började blåsa. När vi vände båten fick vi lä i sittbrunnen och då funkar det finfint ändå.

Helgen blev riktigt bra. Först studentfirande hos goda vänner och sedan bryggsegling i hemmahamnen och det var vi inte ensamma om att göra det. Många verkar ha tröttnat på vädret och gör som vi, det bästa av situationen.

Båten har gungat från sida till sida och det har knarrat och knirkat (finns uppenbarligen en del att smörja i riggen) i vinden. Vi har kopplat av och umgåtts med båtgrannarna. Grillat och haft besök av vänner. Ja – sett starten på det åttonde benet av Volvo Ocean Race hann vi också med.

Helgen har trots blåsten gett mersmak så om allt går som vi tänker flyttar vi ut till båten i mitten av veckan och sen flyttar vi hem först i augusti igen (med några korta avbrott för tvätt, gräsklippning och midsommar och så). Det kommer att bli lite som en förlängd semester hoppas vi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s