När dagen känns jääääätte lång

Vi visste att vi ville till Smögen idag och vi lyckades ta oss dit. Från Bohus Malmön till Smögen är det typ jättekort men vi hade ändå hoppats få segla. Ska man segla får det hemskt gärna blåsa mer än 2 m/s så det fick bli motorgång igen…

Fint var det i alla fall och det njöt vi av på vägen. 

   
 

Framme i Smögen fick vi finfin längsplats (båtens sida ligger mot bryggan). Att ligga så gör livet mycket enklare om man har hund, vilket vi har, för då slipper man vrida sig runt segel och annat, bärandes på 20 kg hund, när man ska gå i land. Och gå i land vill man göra i Smögen. Det finns ju typ miljarder med affärer och även om den stora kommersen inte riktigt verkar ha dragit igång bidrog jag lite till dagskassan i Tenson-butiken. 

   
   

Det är mer båt här än jag trodde så det har varit mycket folk som rört sig på bryggan. Lagom mycket. Alla verkar precis som jag, ha njutit av solen och faktiskt värmen. Jag har faktiskt haft shorts och linne på mig hela dagen. Det hade jag inte riktigt räknat med. 

Smögenbryggan är speciell och jag gillar att gå omkring och titta på miljöerna. Typiska bohuslänsmotiv men ändå speciella för Smögen. 

Vackert är det!

   
     

I morgon går vi söderut igen. Vi har lyckats få tag på en båtplats i Göteborg (hårdvaluta) under avslutningen av Volvo ocean Race till helgen och att få se inport-racet på lördag ser jag verkligen fram emot. 

Kanske blir det Skärhamn imorgon. Kanske blir det Marstrand. Det visar sig. 

Nu är det dags att sova efter en härlig avslutning av dagen med sol i sittbrunnen länge. Till och med Sintra verkade njuta av den. 

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s