Söderut igen

I och med att vi lyckats få båtplats i Göteborg till helgen, och då kan se finalen av Volvo Ocean Race 2014-2015, var vi tvungna att styra skuta söderut idag. Med blå himmel och motvind (så klart) blev det maskingång hela vägen till Skärhamn. För motor tog det fem timmar, hade vi seglat och kryssat hade det nog tagit ytterligare tre timmar. Ju längre söderut vi kom desto mer mulet var det och vinden ökade på successivt så här och var blev det lite gungigt. Färgen på vattnet skiftade rätt mycket också. 

   

         

Väl framme backade vi intill bryggan så vindrätt vi bara kunde. Det ska blåsa ett tag nu. Igen. Vi har lagt oss så att vi får så mycket lä i sittbrunnen som vi kan få. 

Kompisarna med Bavarian Embla låg redan här så vi fick ett trevligt mottagande. Ja även av den ”leende” kyrkan. 

  
Längs hela strandpromenaden klättrar sjöstjärnor. Blåa, handmålade och liksom överallt. Om jag har förstått det hela rätt är det ett konstprojekt i samarbete med skolan. Syns gör de i alla fall och fint är det. 

 

Nu har vi avslutat en trevlig dag i kompisarnas sittbrunn där vi pratat med små bokstäver. Bor den en ett och ett halvtåring i båten, som sover, får vuxna göra så. Dagtid däremot sovs det inte så värst mycket. Då är det bryggpromenad med handtag som gäller. 

   
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s