Tycker nog att det tänks lite fel 

Det stormar kring parkeringen kring StenungsTorg. Idag har jag skickat följande till deras Facebooksida och ser nu med spänd förväntan fram emot svar. 

Jag tycker att de tänker fel….

Hej Stenungstorg!

Jag undrar över parkeringsreglerna för torget. Fri parkering i tre timmar vilket jag förstår betyder att jag får parkera bilen max tre timmar vid ett tillfälle/dag. Ett besök på fem minuter eller tre timmar spelar ingen roll – ett tillfälle gäller. Är det så? Att jag ställer frågan beror på att det får konsekvenser som drabbar butiker och restauranger på torget.

I vårt hushåll har vi två bilar som används av upp till fem personer. Fem personer som, med ovan regler, skulle behöva ha ett planering- och rapporteringssystem kring besök på torget. Har bilen stått där en gång kan den ju inte användas igen samma dag för nya besök på torget. Skulle man komma på, när man är ute och kör, att man vill stanna till på torget måste man först ringa runt till alla andra som haft tillgång till bilen för att se så att det är ok. Dessutom är det så att jag arbetar på orten och kör till Stenungstorg för att äta lunch. Ibland kör jag och andra gånger en kollega. Om jag kör har jag bränt den bilen och kan inte tex handla på vägen hem. 

Lösningen för mig, och säkert andra, blir att inte åka till torget. Det blir allt för krångligt och varför riskera p-böter. Jag vet att jag kan lösa p-biljett om jag redan har utnyttjat min fria timmar men varför ska jag behöva ringa runt till övriga i familjen för att få veta om jag ska betala och sedan behöva parkera längre från matbutiken och betala p-avgift när jag istället kan åka någon annanstans och parkera nära och gratis? Lunchställen jag kommer att välja kommer inte ligga på torget vilket lär gynna mig ekonomiskt eftersom jag inte kommer att spontanshoppa i någon butik på lunchen. Den shoppingen kan jag istället planera till exempelvis Torp där parkeringen är gratis. 

Jag tror att ni behöver tänka om lite. Stenungstorg är inte ett shoppingcenter – det är Stenungsundsbornas centrum. Om vi inte känner oss välkomna dit mer än vid en påbörjad tretimmars parkeringsperiod/dag kommer åtminstone jag att åka någon annanstans.

Rätta mig gärna om jag har fel och har jag missuppfattat ber jag om ursäkt men hur resonerar ni kring detta och vad är det som faktiskt gäller?

2 reaktioner till “Tycker nog att det tänks lite fel 

  1. Så här ligger det till enligt reglerna. Parkering upphör om du lossar och lastar. Dvs bär du ut en kasse, matlåda el dyl i bilen så har parkeringen upphört och ny tid skall räknas. Många parkeringsvakter kollar ventiler på hjulen men det håller inte i rätten om du överklagar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s