Allt är inte väderkvarnar

Igår skrev jag ett inlägg på StenungsTorgs Facebooksida där jag undrade över de konstiga parkeringsbestämmelserna. 

Idag fick jag svar från Centrumledningen. 

DE BACKAR OM MAX EN UPPSTÄLLNING/DYGN och kommer att ta ner skyltarna om det. Så här skriver de:

Hej,

Tack för din/ er feedback.

Är det något som fungerar mindre bra är det självklart för oss att ta till oss detta.

Tydlighet, och information är något vi arbetar på i skrivande stund för att skapa mindre frågetecken för alla som besöker oss med bil.

Som centrum värnar vi om goda parkeringsmöjligheter för er kunder.

För att kunna utveckla, och skapa mer handel med större kundflöden krävs det också i samband med detta att vi kan tillgodose er som önskar parkera här med bil – en parkeringsplats. 

Därför är det viktigt med ruljans på parkeringsytorna, vilket i sin tur leder till att fler har möjlighet att parkera på de mest attraktiva parkeringsplatserna närmast torget. 

Som kund väljer man i första hand att parkera närmast torget på korttidsparkeringen, max tre timmar.

De allra flesta som handlar på torget gör detta med en tidsram på ca 30 min- 3 timmar. Dessa kunder bjuder vi på gratis parkering under deras tre timmar de är här och handlar.

Är man verksam på torget, bor här, eller besöker centrum eller annat mål i närheten och önskar parkera längre. Då har man möjlighet till detta, fast då parkerar man på långtidsparkeringen på andra sidan gatan.

Här har man då möjlighet att betala, men vi bjuder även dessa besökare på tre timmars fri parkering. Vill man stå här i fyra timmar som exempel, kan man betala 5 kr direkt. De första tre timmarna dras då bort.

Det bekymmer vi möter idag är att flertalet som borde stå på långtidsparkeringen parkerar på korttidsparkeringen och flyttar sin bil efter tre timmar. Det kan som exempel vara leverantörer, eller andra verksamma i Stenungsund, eller i närområdet. Detta drabbar er kunder som upplever att det är fullt när ni önskar parkera, och vi arbetar för att förbättra detta. Som tidigare nämndes är det viktigt att korttidsparkeringen nyttjas på rätt sätt för att få ruljans på bilar, besökare och att fler med detta har möjlighet att parkera närmast torget.

Parkeringsbolaget har därför varit mer effektiva för att arbeta bort att man flyttar sin bil efter tre timmar på korttidsparkeringen, och därmed kunna få ytterligare tre timmar tillgodo.

När parkeringsbolaget ronderar registrerar de vilka bilar som står på parkeringen och när de påbörjat sin parkering. När de efter tre timmar gör rondering igen och ser de bilar de registrerat för tre timmar sedan på samma parkeringsyta, kan man då få en p bot. 

I olyckligt fall kan det innebära att man åkt iväg och kommit tillbaka under en tre timmars period, och på så sätt fått en bot. 

Regeln en uppställning per kalenderdag, nyttjas idag på korttidsparkeringen (ej långtid) för att utesluta att man flyttar sin bil efter tre timmar.

Dock ser vi svagheter med regeln då kunder som besöker oss flera gånger per dag, och vill stå på korttiden inte skall drabbas. Vi kommer därför backa på denna regel ur kundaspekt, och hoppas att de som väljer att flytta sina bilar efter tre timmar tar sig en tankeställare inför julen.

Korttidsparkeringen är till för kunderna/ besökarna till torget, och inga andra.

Det som händer nu är att vi arbetar framåt för att se över hur man kan förtydliga och förbättra parkeringsinformationen. Skyltarna om en uppställning per kalenderdag kommer tas ner.

Det finns också andra service värden vi ser över vad gäller parkeringen. Dock siktar vi på denna nyansering till Q1 nästa år.

Tack igen, för era tankar – de är guld värda!

Hösthälsningar

Centrumledningen på Stenungstorg

…som någon sade: man kommer långt med välformulerade argument. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s