Från mig till mig

Sedan lite mer än ett år tillbaka har jag haft en appleWatch series 1 som jag varit supernöjd med. Att kunna se meddelanden, svara i, följa och uppnå olika aktivitetsnivåer och dessutom ha som träningsklocka har varit funktioner som jag uppskattat. Tanken var att nu gå upp på Series 2 eftersom den har inbygd GPS och är vattentät men prislappen har gjort att jag dragit ut på det. Tvekat lite, tyckt att det varit lite väl mycket pengar.

På senaste tiden har jag funderat lite och insett att med den löpträning jag gör nu så räcker inte appleWatchen till riktigt. Så… Efter att ha undersökt och benchmarkat med lillebror (som coachar mig med löpningen) belönade jag mig i måndags med en Garmin forerunner 235,

klocka

En av de stora fördelarna med den är att den mäter pulsen på handleden och att man i och med det slipper pulsbandet på bröstkorgen. Jag kan alltså använda den hela tiden och få mätningar av både puls, sömn och aktivitet precis som jag önskat. Att den dessutom var bra mycket billigare än appleWatchen gjorde ju inget heller.

Nu håller jag på och lär mig den och jag har hunnit med ett löppass med den. Dessutom lyckades jag importera alla mina tidigare löppass som jag loggat i Runkeeper så jag kan fortsätta följa min utveckling inför Göteborgsvarvet i maj.

Idag är det dags för veckans andra och sista löppass, ett pass frös inne pga halsont, och jag har lagt upp den träningspasset och fört över det till klockan. 50 minuter i lugnt tempo gäller och jag har lagt in varningar så att jag ska hålla mig inom ett bestämt tempo och inte dra på för mycket som vi brukar.

Det är alltid kul med ny teknik och den här klockan tror jag kommer att bli en riktigt bra kompis.

Någon som vill köpa min appleWatch förresten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s