Glasblåsning i Tobo

Att det skulle vara svårt visste jag nog redan innan men jag såg ändå fram emot att testa glasblåsning. Vi åkte till Glasblåseriet i Tobo där vi kunde välja mellan, glaskula, glas och skål. Vi valde alla att blåsa en skål och fick följa med till verkstaden.

Det var varmt och emellanåt kändes det som att kontaktlinserna smälte men hela upplevelsen var mycket häftig. Allt från att forma, blåsa och värma glaset. Själva värmandet var nog det som jag tycket var allra svårast. Den där glasklumpen i änden på stången verkade ha ett eget liv och ”rann” liksom åt fel håll hela tiden. Jag trodde nog också att den varma glasmassan skulle vara mycket mjukare men den var faktiskt relativt fast. I slutändan blev det ändå en skål och även om den nog är rätt osymetrisk är jag riktigt nöjd med den och räknar med att den ska användas flitigt.

Dock får jag vänta med att använda den för efter att vi var klara skulle skålarna bakas i ugn i ca 460 grader under ett dygn så dottern får hämta dem på tisdag och ta med dem hem till jul. Can’t wait…

öbruk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s