Vi kom till Juelsminde

Prick 06.00 lade vi loss och styrde ut från Ebeltoft. Det var redan varmt och månen syntes fortfarande på himlen. 


Vi valde att ha soltaket uppe idag. 6 timmar i gassande sol är rätt jobbigt. 

Vi fick lite strul med vårt försegel som vi sedan kunde fixa när vi kom fram men det innebar också motorgång idag. Vi hade nog behövt använda motorn ändå eftersom det var väldigt lite vind och vi ville komma fram inom sex/sju timmar för Philips skull. 

Vi valde att försöka oss på en lite lurig väg. Det är rätt grunt nästan överallt i Danmark men det skulle kunna finnas en genväg för oss. Problemet var om det skulle vara djupt nog. Inte för oss men för kompisbåten Splash som har en halv meter djupare köl än vi har. 


Det gick bra och väl framme i Juelsminde var det bad och pusta i skuggan en stund. Jösses vad varmt det varit. Jag har till och med badat flera gånger. 


Juelsminde kallas visst för lilla Skagen och visst finns likheterna men inte riktigt allt. Säkert är det så att man skulle kunna upptäcka den men det får bli en annan gång. Vi mellanlandar bara idag för att gå vidare söderut imorgon. 

3 reaktioner till “Vi kom till Juelsminde

  1. När man, som jag, blir sjösjuk av att ligga och blunda i en hammock (som inte ens gungar, mer än lite av vinden) är det perfekt att uppleva båtliv genom din blogg. Närmare en båt än så vill jag helst inte komma. 🙂 Men så vackert det är där ni är, och så fint du fångar det med kameran!

    Gilla

      1. 🙂 Det är bra knäppt ändå. När jag var liten kunde jag åka båt utan problem (t o m i rätt grov sjö). Nu blir jag illamående av minsta lilla gung. Och ser jag inte horisonten (som på en Finlandsfärja….hu!…), ja då räcker det med minsta lilla rörelse så mår jag tjyvtjockt.

        Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s