Våfflor, fondue och en trumpet

Vi var hos goda vänner igår. De som har kompisbåten Alinde. Det blev bubbel, skratt och en mycket trevlig kväll. Till förrätt bjöds det på våfflor med två olika ”fyllningar”. Supergott!

Till varmrätt blev det fondue. Denna underbara retrorätt från sjuttiotalet. Tänk vad mycket fondue jag ätit i mina dagar, även om det nu var bra länge sedan. Igår åt vi fondue gjord på buljong och det skiljer sig lite från vad jag är van vid. Jag har alltid tidigare ätit oljefondue. En av anledningarna till att jag inte plockat fram fonduegrytan hemma är att oljefonde har en benägenhet att sätta sig i väggar och hela huset i dagar efteråt. Det slippar man när man gör den med buljong istället. Kanske dags att plocka fram grytan igen.

Chokladfondue hann vi också med och det blev liksom pricken över i på en trevlig kväll. En kväll då värden fick lära sig nya saker om min man. Att han kan spela trumpet. Det hade han ingen aning om. Visserligen är det klarinett och saxofon som är mer makens grej men han spelade lite naturtoner på trumpeten och att man kunde göra det var också ny kunskap.

Tänk vad roligt det är att hela tiden kunna lära sig nya saker.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s