Allt är klart för första seglingen

Idag fortsatte vi. Fortsatte med att göra klar Aquelina inför seglingssäsongen 2011. Den börjar ju nu!

Vi hade ju valt att ägna oss åt insidan igår eftersom det skulle vara ännu bättre väder idag. Därför blev jag lite förbryllad när vi vaknade till grått och disigt väder. Men – båtjobbarhelg var det så det var bara att klä på sig lite mer och sedan åka ut till båten. De där extra kläderna kändes rätt överflödiga lite senare under dagen kan jag säga.

Kompisarna med Alinde var också där (planerat) och tillsammans hjälptes vi åt med seglen på båda båtarna. Storsegel och genua på Aquelina och storen på Alinde. Tillsammans gick det snabbt och problemfritt.

Jag fick dessutom åka upp i Alindes mast två gånger för att fixa lite. Man ser rätt bra där uppifrån. Som högst var jag nog på ungefär 12 meters höjd. Enda gången det var aningen (!) mer spännnade var när storseglet plötsligt fylld och Alinde krängde till. Det lutade rätt bra långt upp i masten. 🙂

Luchen intogs återigen på bryggan och smakade precis som igår underbart. Vad är det som gör att det blir så? Varken stol eller bord och ändå så härligt…

Efter ett trevligt avbrott av goda vänner som kom förbi med fikabröd fick vi fixat färdigt nästan allt. Invändigt är hela båten dammsugen och till och med handdukarna är upphängda. Ute finns det lite småpyssel kvar och sen ska vi förstås tömma garaget på ”grejer” som ska flytta in i båten igen. Bl a alla sjökläder.

Nu skulle vi kunna sticka ut precis när som helst. Vem vet – kanske blir det redan till helgen. Hoppas då det blir samma väder som den här helgen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s