Äntligen!

Sedan det visat sig att yngsta dotterns hjärtfel kommit tillbaka (WPW-syndrom) har hon haft en liten portabel EKG-dosa med sig vid träningar. Meningen har varit att varje gång hon får en hjärtrusning få den registrerad och sedan skicka den via telefon till Östra. Det har gått sådär.

Det är klart att det är tufft att först försöka framkalla hjärtrusningen, INTE reflexmässigt försöka häva den, fixa i ordning apparaten, registrera och sedan häva rusningen. Ovanpå allt detta veta att det gör ordentligt ont i hjärtat och att man blir yr och svimfärdig. Inte något man ser fram emot – snarare försöker man undvika det…

I förra veckan lyckades hon dock med en registrering som visade på takykardi och hon har nu fått tid för att göra ett arbetsprov – det blev en återbudstid – redan imorgon.

Hon ska ha med sig träningskläder och skor och kommer att få cykla medan hon är uppkopplad. Meningen är att framkalla hjärtrusningen och få den registrerad och på så sätt sedan i ett första skede få mediciner. Högt på hennes egen önskelista står att få göra en operation igen så att hon kan ”bli som vanligt”

Måste säga att tanken att någon (även om det är läkare) ska in och bränna i hennes hjärta känns lite olustigt, även om vi varit med om det en gång tidigare. Huvudsaken är dock att HON blir bra.

2 reaktioner till “Äntligen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s