Var tankar man båten om man är i närheten av Klädesholmen?

Som det kan bli…

Efter morgonens frukost på Salt & Sill skulle kompisbåten Alinde flytta på sig till en annan hamn på Klädesholmen och de frågade om vi ville hänga på. Vilken fråga! Solen sken och det var en dag som gjord för att vara på sjön och om vi nu inte kunde vara det själva så kunde vi ju hänga på dem en stund. Våra gäster skulle ändå inte komma förrän vid tre.

Innan den nya hamnen skulle anlöpas skulle dock Alinde tankas. Det är nu det roliga kommer in i bilden. Ingen, nej ingen, reagerar på att Kapten styr sin skuta mot Stansvik med förhoppningen om att det ska vara öppet där. Att det är roligt beror på att typ på drivavstånd från Salt & Sill ligger Mossholmens Marina där man kan tanka. Det kommer jag på när vi har gått ca en tredjedel av vägen till Stansvik och vi vänder. Nu inträffar nästa förveckling. På vilken sida om bron över till Klädesholmen ligger tankstället? Maken var tvärsäker och Alinde styrs dit – Maken hade fel. Snart har vi dock passerat Salt & Sill (som vi lämnade för bara en liten stund sedan) och lagt till vid Mossholmen för att tanka.

Men – utan den historien hade vi inte fått en tur på havet. VILKEN DAG! Och en liten stund fick vi även seglat.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Väl framme i den andra hamnen blev det en liten promenad tillbaka till bilen. En dag som denna kan jag nästan känna att jag skulle vilja ha den utsikt som många av de bofasta har. Frågan är om det är lika roligt den 17 november när stormen drar in? Vackert är det säkert då också, även om det är på ett helt annat sätt än idag.

2 reaktioner till “Var tankar man båten om man är i närheten av Klädesholmen?

    1. Det var så lite! Du fick till det ser jag. Och tänk vad mycket bättre bilderna blir nu 🙂 när jag fått ny kamera. Eller inte. Det finns så mycket man kan testa att det lätt blir fel.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s