En helt ny värld med Lightroom 5

Efter andra lektionen i Lightroom 5 bestämde jag mig för att det var dags att våga börja leka med programmet även om vi bara egentligen skrapat på ytan på den myriad med funktioner och finesser som finns i det.

Lite fotografier tagna under gårdagskvällens promenad fick agera testobjekt och jösses vad fort tiden gick men visst syns det skillnad? Nu gäller det bara att inte fastna i fällan att överarbeta bilderna men med rätt verktyg (och kunskap)  finns det ju i alla fall förutsättningar. Inser bara att jag måste träna, och träna, och träna och träna ännu mer. Målet är givetvis att inte behöva redigera alla bilder jag tar så om jag istället säger att jag vill behandla dem, typ ge den ett lite snyggare slutresultat låter det nästan bättre. Solnedgångsbilderna tycker jag är ett tydligt exempel på där kameran (läs jag) lyckas med att få bilden rätt återgiven från början. De bilderna krävde alltså lite mer ”behandling”.

Ordningen på bilderna är FÖRE och EFTER.

blogg blogg1 blogg2 blogg3

Nu blir ju kuggfrågan – var ska jag få all tid från?

Annonser

2 thoughts on “En helt ny värld med Lightroom 5

 1. Hej Elisabeth!
  Jag har fått ett meddelande om att du följer min blogg, jättekul!
  Hur får man fler att följa? Jag har marknadsfört mig på fb men måste man ha en egen blogg för att kunna följa…?
  Ja de e mycket som e nytt o utmanande just nu o då menar jag inte bara det tekniska med blogg o hackande nätverk här i Indienland, men jag trivs o mår alldeles utmärkt så här långt!
  Vad duktig o kunnig du e me de här fotoprogrammet😊 Fortsatt lycka till!

  Kram Annika

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s